Dacă aveți nevoie să vă efectuați inspecția tehnică periodică, suntem aici pentru a vă ajuta să vă asigurați că autovehiculul dumneavoastră este în cea mai bună stare posibilă. Efectuarea ITP este nu doar o nevoie și o obligație legală, dar și o măsură importantă de siguranță pentru dumneavoastră și pentru ceilalți participanți la trafic.

Intervalul de efectuare a Inspecției Tehnice Periodice (ITP) variază în funcție de tipul și destinația vehiculului, dar este necesar să se efectueze periodic.

MAȘINI NOI

ITP la 3 ani

MAȘINI CU VECHIME 3 - 12 ANI

ITP la 2 ani

MAȘINĂ MAI VECHE DE 12 ANI

ITP la 1 an

TRANSPORT PERSOANE

ITP la 6 luni

ITP expirat?

Dacă ați constatat că ITP-ul autovehiculului dumneavoastră a expirat, este important să acționați cât mai curând posibil. Conducerea unui autovehicul fără ITP valabil reprezintă un risc major.

În cazul în care sunteți opriți în trafic și se constată că circulați cu un autovehicul cu ITP expirat, înmatricularea autovehiculului va fi suspendată automat, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare vor fi ridicate. De asemenea, riscați o amendă considerabilă, care poate varia între 1305 de lei și 2900 de lei.

Pe lângă posibilitatea de a fi amendat, conducerea unui autovehicul cu ITP expirat poate avea consecințe financiare serioase în caz de accident. De fapt, în caz de accident, nu veți fi acoperit de asigurările RCA sau CASCO, chiar dacă vinovat de accident este altcineva.

Dacă ați observat că ITP-ul autovehiculului dumneavoastră a expirat, este important să evitați să conduceți autovehiculul pe drumurile publice, pentru a evita sancțiunile și riscurile asociate.

Documente necesare

Pentru a efectua inspecția tehnică periodică (ITP) a autovehiculului dumneavoastră, este important să aveți la dumneavoastră anumite documente
PROGRAMARE ONLINE

Buletinul de identitate al conducătorului auto în original.

Certificatul de înmatriculare al autovehiculului (talonul) în original sau autorizația provizorie de circulație.

Cartea de identitate (CIV) în original.Pentru autovehiculele achiziționate în leasing, se acceptă o copie a cărții de identitate a autovehiculului, ștampilată de societatea de leasing, cu mențiunea "Conform cu originalul".

Polița RCA valabilă la data inspecției, în original.

Accesorii necesare

Aceste accesorii sunt obligatorii pentru toți conducătorii auto și trebuie să fie prezente în autovehicul la orice moment. De asemenea, este important să verificați periodic starea și valabilitatea acestora pentru a fi siguri că sunteți pregătiți în caz de nevoie.

PROGRAMARE ONLINE
Trusa medicală valabilă și completă

Trusa medicală poate expira și trebuie înlocuită la fiecare 5 ani. Aceasta trebuie să includă o serie de elemente de prim ajutor, cum ar fi pansamente, comprese sterile, foarfeci, pensete, mănuși de unică folosință, etc.

Triunghiuri reflectorizante

Triunghiurile reflectorizante trebuie să fie două la număr și să fie amplasate la o distanță de minim 50 de metri față de autovehicul, în cazul în care autovehiculul este oprit pe marginea drumului.

Stingător funcțional

Stingătorul trebuie să aibă o capacitate de stins incendii de cel puțin 2 kg și să fie amplasat într-un loc accesibil, în cazul în care autovehiculul este echipat cu acesta.

PROGRAMARE ONLINE

Modificările neomologate

Autovehiculele sunt supuse unor verificări riguroase pentru a se asigura că respectă cerințele de siguranță și de mediu. Dacă autovehiculul are modificări neomologate sau nu respectă standardele de siguranță și de mediu, acesta poate fi respins și proprietarul va trebui să efectueze reparățiile necesare pentru a se asigura că autovehiculul este în conformitate cu cerințele legale.

PROGRAMARE ONLINE

RENAULT SERVICE

ATELIER MECANICĂ

Grija pentru autovehiculul și pentru siguranța ta devine o prioritate pentru experții noștri, echipați și instruiți la cele mai înalte standarde...

Mai mult detalii
ATELIER CAROSERIE

Pentru că ne pasa de clienții noștri venim in intmpinarea problemlor cu următoarele servicii suplimentare integrate in locația noastra din…

Mai multe detalii
ATELIER BATERII ELECTRICE

Reputația Auto Cobalcescu este construită pe baza experienței și expertizei noastre în industria auto. Suntem un centru de reparații de înaltă…

Mai multe detalii
Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact