Programul RABLA

Vrei să achiziționezi o mașină nouă?

Află toate detaliile despre Programul RABLA 2024.

Informații despre Programul RABLA 2024

Programul Rabla are la bază acordarea unei tichet în cuantum de 7.000 lei pentru o mașină veche casată, sau 10.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate, ce poate fi utilizat pentru achiziția unei mașini noi ce emite o cantitatea de noxe de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. 

Înscrierea în program şi obţinerea Primei de Casare sunt condiţionate de îndeplinirea unor criterii de eligibilitate şi de parcurgerea unor proceduri administrative.

Vă oferim suport activ pentru parcurgerea traseului administrativ, pentru a beneficia de avantajele programului.

Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

Programul RABLA Clasic 2024

Rabla Clasic 2024 oferă beneficii pentru achiziționarea unui vehicul cu motor pe combustie sau a unuia hibrid, fără Plug-In (fără posibilitatea de încărcare la priză).

Pe lângă tichetul în valoare de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, se oferă suplimentar următoarele eco-bonusuri:

Câte 1.500 lei

 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.

 • un eco-bonus de 1.500 lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.  
1

1.500 lei

 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).

 

2

3.000 lei

 • un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

 

 

 

3

Exemplu de calcul - valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu sistem GPL care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP) prin casarea a 2 (două) vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, poți beneficia de o reducere totală de maxim 16.000 lei: 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (2 mașini cu vârste peste 15 ani și Euro 3), 1.500 lei (eco-bonus de emisii), 1.500 lei eco-bonus pentru vehicul cu sistem GPL.

Programul RABLA Plus 2024

Programul RABLA Plus 2024 oferă beneficii pentru achiziţionarea unui vehicul 100% electric, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid cu tehnologie Plug-in (cu posibilitatea încărcării acumulatorului la priză).

Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de tichete:

13.000 lei

 • pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.

 • pentru achiziționarea unei motociclete electrice. 
1

25.500 lei

 • pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta.

 

2

Exemplu de calcul - valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea a 2 (două) autoturisme vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 25.500 lei.

Criterii de eligibilitate pentru Programul RABLA

Autovehicul

 • Trebuie să aibă o vechime minimă de 6 ani**
 • Trebuie să fie integrală (mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.)
 • Să fi fost înmatriculat în România de cel puțin 6 ani, cel târziu la 31.12.2017.
 • Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre Remat autorizate

Deținător

 • Are domicilul sau reşedinţa în România  
   
 • Nu are nicio obligaţie de plată către Bugetul Local  
   
 • Se înscrie la un producător validat pentru Programul „RABLA” pentru achiziţionarea unui autovehicul nou

*Oferte destinate persoanelor fizice, prin Programul Rabla Clasic/Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, fără valoare contractuală, supuse unor condiții prezentate pe pagina de site aferentă fiecărei oferte, în limita stocului disponibil, valabile până la 31 ianuarie 2024 sub condiţia deschiderii și de la data deschiderii înscrierilor în PSIPAN pentru anul 2024.

**Cu excepția vehiculelor aflate în proprietatea unei unități administrativ

Auto Cobălcescu Splaiul Unirii, nr. 311, București, Sectorul 3

Servicii

Mecanică

Revizie, electrică, diagnoză, geometrie și multe alte operațiuni tehnice vor fi efectuate în conformitate cu standardele de calitate ale producătorilor. 

Caroserie

În urma unui incident, mașina ta se va bucura de o recondiționare rapidă la cele mai înalte standarde de calitate.

Garanții

Asigurăm reparația mașinii tale Dacia, Renault, Nissan, MINI sau BMW în baza contractului de garanție.

ITP

Ne asigurăm periodic că automobilul tău îndeplinește toate criteriile prevăzute de lege. Siguranța ta și a celor din jur contează.

Administrare service flote

Oferim servicii personalizate pentru reparația și întreținerea flotelor prin intermediul Key Account-ului și al rampelor de service dedicate.  

Finanțare

Prin intermediul partenerilor noștri îți oferim șansa de a decide ce pachet de finanțare se potrivește necesităților tale.

Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact