Renault își reînnoiește gama de vehicule cu noul KANGOO VAN E-Tech

Gabriela Popa
05 Sep, 2022
Share:

Acum, la 36 de ani de la primul prototip Master 100% electric și la 10 ani de la comercializarea modelului Kangoo Z.E complet electric (cu peste 70.000 de unități vândute de atunci), Renault se impune ca un pionier mondial și lider european în vehicule electrice.

Renault își reînnoiește gama LCV complet electrică, începând cu Noul Kangoo Van E-Tech Electric .

Cu o autonomie de 300 km1, Noul Renault Kangoo Van E-Tech este acum, mai mult ca niciodată, o furgonetă care răspunde nevoilor zilnice ale clienților profesioniști.

 

Toate atuurile și inovația furgonetei Kangoo într-un vehicul complet electric

Noul Kangoo Van E-Tech Electric se bazează pe moștenirea predecesorului său în versiune termică, aceeași furgonetă care a câștigat „International Van of the Year 2022”.

La plasarea bateriei sub panoul podelei, capacitatea de încărcare a vehiculului rămâne nemodificată, cu până la 3,9 m3 volum de depozitare în versiunea L1 (4,9 m3 în cazul modeluui cu format lung, care va fi lansat ulterior), 600 kg de sarcină utilă (800 kg pentru modelul cu format lung2), și 500 kg capacitate de remorcare.

Alte caracteristici preluate includ ingeniosul sistem „Open Sesame by Renault” cu cea mai mare deschidere laterală de pe piață la 1,45 m, galeria interioară inovatoare retractabilă „Easy Inside Rack”, cele trei scaune din față cu spătar central rabatabil ce permit crearea unui birou mobil și cei aproape 60 de litri de compartimente de depozitare din cabină, inclusiv sertarul „Renault Easy Life”.

Cu ceva mai mult de 10 ani în urmă, Kangoo a câștigat primul titlu de „International Van of the Year” cu prima versiune complet electrică. Ultimul deceniu de experiență și utilizare intensivă de către utilizatorii profesioniști i-au permis să-și mențină poziția de lider în LCV-uri electrice și este motivul pentru care deține astăzi cele mai bune atuuri pentru a oferi un nou Kangoo electric, în cea mai bună gamă de pe piață.

Datorită noii baterii litiu-ion de 45 kWh, compusă din 8 module independente și ușor de reparat, noul Kangoo Van E-Tech Electric se mândrește cu o autonomie de până la 300 km în ciclu WLTP. Ca atare, utilizatorii acestui minivan stau liniștiți atunci când au de făcut drumuri o zi întreagă, la un cost imbatabil, atât când vorbim despre întreținere, cât și despre condus.

Disponibilă pe versiunile cu încărcător de 22 kW, bateria are un sistem de răcire cu lichid și o rezistență electrică ce permite utilizarea în zona potrivită de temperatură, menținând astfel autonomia și reducând timpul de încărcare.

Bateriile sunt garantate 8 ani sau 160.000 km. În acest interval, ele sunt înlocuite gratuit în condițiile în care capacitatea lor scade la mai puțin de 70% din valoarea lor nominală.

Noul Kangoo Van E-Tech Electric este echipat cu un motor de 90 kW cu un cuplu instantaneu de 245 Nm pentru o experiență de condus lină și fără stres în toate circumstanțele. Modul Eco, cel care limitează puterea vehiculului și viteza maximă, ajută la optimizarea autonomiei și este cel mai bine utilizat atunci când transportați o încărcătură ușoară.Șoferul poate alege între trei regimuri de frânare regenerativă:

  • Navigare (afișaj luminos B1): mod regenerativ limitat, potrivit pentru conducerea pe autostrăzi și benzi rapide
  • Drive (B2): modul de regenerare implicit pentru utilizare versatilă, care oferă senzația de motor termic atunci când iei piciorul de pe accelerație
  • Frână (B3): mod regenerativ maxim pentru utilizare în ambuteiaje și pe drumurile de munte.

 

La noul Kangoo Van E-Tech Electric, frânarea hidraulică, convențională este asistată de un sistem ARB (Adaptive Regenerative Brake System), care maximizează cantitatea de energie recuperată, indiferent de regimul de frânare selectat.

Gama de combinații de mod de conducere/regim de frânare face ca șoferii să poată alege între șase stiluri diferite de condus pentru un confort și o autonomie optime, în funcție de utilizarea specifică a vehiculului și de condițiile de trafic.

Informațiile referitoare la modul de conducere selectat, managementul energiei electrice și sistemele de asistență la condus (ADAS) sunt afișate pe un panou de instrumente digital complet personalizabil, opțional, de 10 inch, color.

Pentru a garanta cea mai bună autonomie în toate anotimpurile, Noul Kangoo Van E-Tech Electric are aer condiționat reglat cu pompă de căldură. Acest lucru permite încălzirea iarna și răcirea vara prin funcționarea pe principiul aerului condiționat reversibil. Încălzirea utilizează caloriile recuperate din exterior pentru a alimenta habitaclul, în timp ce aerul condiționat extrage caloriile din habitaclu pentru a le evacua în afara vehiculului.Pompa de căldură oferă performanțe optime când temperatura este între -15 si +15°C. Pe lângă faptul că oferă un confort termic optim, păstrează autonomia. Această caracteristică vă permite să obțineți până la 85 km de autonomie WLTP în plus!

În cele din urmă, noul Kangoo Van E-Tech Electric are un parbriz, scaune față și volan încălzite 2 ca dotări opționale. Aceste caracteristici oferă și mai mult confort termic, având în același timp un impact redus asupra bateriei.

Pentru a reîncărca bateria, noul Kangoo Van E-Tech Electric oferă trei tipuri de încărcătoare:

  • Ca standard, sunt oferite două tipuri de încărcătoare de bord: Un încărcător trifazat de 11 kW, potrivit pentru toate tipurile de încărcare casnică; Un încărcător trifazat de 22 kW, pentru încărcare accelerată la terminalele publice.
  • Ca opțiune față de încărcătorul de 22 kW, este disponibil un încărcător rapid DC de 80 kW (curent continuu) pentru a recupera 170 km de autonomie (ciclu WLTP) în 30 de minute.

Noua baterie Kangoo Van E-Tech Electric are nevoie de 2h40 pentru a trece de la 15% la 80% încărcare atunci când este conectată la un Wallbox de 11 kW și mai puțin de 6 ore la un Wallbox de 7,4 kW.

În cele din urmă, datorită aplicației pentru smartphone MyRenault sau sistemului multimedia Renault Easy Link, Noul Kangoo Van E-Tech Electric oferă un set specific de servicii conectate, cum ar fi:

  • programarea încărcării bateriei cu monitorizarea stării de încărcare de la distanță
  • preîncălzire/prerăcire habitaclu
  • detectarea punctelor de reîncărcare pe traseu
  • calculul destinațiilor accesibile cu autonomia disponibilă la un anumit moment

 

ALTE ARTICOLE

Auto Cobălcescu Splaiul Unirii, nr. 311, București, Sectorul 3

Servicii

Mecanică

Revizie, electrică, diagnoză, geometrie și multe alte operațiuni tehnice vor fi efectuate în conformitate cu standardele de calitate ale producătorilor. 

Caroserie

În urma unui incident, mașina ta se va bucura de o recondiționare rapidă la cele mai înalte standarde de calitate.

Garanții

Asigurăm reparația mașinii tale Dacia, Renault, Nissan, MINI sau BMW în baza contractului de garanție.

ITP

Ne asigurăm periodic că automobilul tău îndeplinește toate criteriile prevăzute de lege. Siguranța ta și a celor din jur contează.

Administrare service flote

Oferim servicii personalizate pentru reparația și întreținerea flotelor prin intermediul Key Account-ului și al rampelor de service dedicate.  

Finanțare

Prin intermediul partenerilor noștri îți oferim șansa de a decide ce pachet de finanțare se potrivește necesităților tale.

Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact