Despre Nissan LEAF și mașinile viitorului

Gabriela Popa
11 Mai, 2022
Share:

De la lansarea Nissan LEAF, în anul 2010, tehnologiile cu care sunt echipate vehiculele electrice au evoluat simțitor. În tot acest timp EV au devenit din ce în ce mai populare, o alternativă viabilă la motoarele termice pentru viitor, iar Nissan Leaf este astăzi una din cele mai bine vândute vehicule electrice din lume.

Șoferii de Nissan LEAF apreciază la acest model în special tehnologiile noi, confortul pe care îl oferă și design-ul. Potrivit unor studii, a reieșit că performanța, motorul mașinii electrice, accelerația rapidă și manevrarea extrem de ușoară fac ca experiența conducerii acestui autovehicul să fie chiar una distractivă.

Lansarea noului model LEAF, în 2018, a revoluționat modul în care vehiculele sunt conduse.

Tehnologia e-Pedal elimină necesitatea ca șoferii să-și miște constant piciorul de la pedala de accelerație pe cea de frână pentru a încetini sau opri. Acest lucru ajută la reducerea oboselii și a stresului în experienta zilnică a condusului prin oraș, permițând șoferului să utilizeze pedala de frână cu până la 90% mai putin decât în cazul mașinilor convenționale.

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ E-PEDAL?

Directorul de Produs Nissan Europe, Francesco Giacalone ne explică cum funcționează e-Pedal:

“Este foarte simplu. La mașinile clasice, pentru a încetini, trebuie să miști piciorul de pe accelerație pe frână și apoi invers pentru a mări înapoi viteza. Cu pedala electrică trebuie să apeși pedala pentru a accelera și să îi dai drumul pentru a decelera. Poți chiar opri vehiculul luând piciorul brusc de pe pedală.”

Noul Nissan LEAF vine și cu o pedală pentru frânare, desigur, deși este folosită când șoferul vrea să frâneze mai agresiv sau să oprească de urgență. Pedala electrică se activează din bord și cu siguranță vei menține această modalitate de condus pe toată perioada călătoriei.


 

CARE SUNT AVANTAJELE E-PEDAL?

Nissan Leaf funcționează pe baza unei tehnologii regenerative. Tehnologia regenerativă funcționează în momentul în care, frânând sau încetinind, energia creată de mișcarea mașinii este reciclată și trimisă înapoi pentru a reîncărca bateria. Astfel, cel mai mare avantaj al acestei pedale este că îmbunătățește eficiența regenerării. Mai mult, cu un sistem de propulsie 100% electric, poți exploata atât frâna cât și energia regenerativă într-un mod extrem de lin.

Mașinile viitorului vor fi construite având la bază această viziune și anume aceea de a aduce împreună confortul, siguranța și plăcerea de a conduce, iar a restrânge și distribui inteligent funcțiile unui vehicul este un pas în această direcție.

 

 

ALTE ARTICOLE

Auto Cobălcescu Splaiul Unirii, nr. 311, București, Sectorul 3

Servicii

Mecanică

Revizie, electrică, diagnoză, geometrie și multe alte operațiuni tehnice vor fi efectuate în conformitate cu standardele de calitate ale producătorilor. 

Caroserie

În urma unui incident, mașina ta se va bucura de o recondiționare rapidă la cele mai înalte standarde de calitate.

Garanții

Asigurăm reparația mașinii tale Dacia, Renault, Nissan, MINI sau BMW în baza contractului de garanție.

ITP

Ne asigurăm periodic că automobilul tău îndeplinește toate criteriile prevăzute de lege. Siguranța ta și a celor din jur contează.

Administrare service flote

Oferim servicii personalizate pentru reparația și întreținerea flotelor prin intermediul Key Account-ului și al rampelor de service dedicate.  

Finanțare

Prin intermediul partenerilor noștri îți oferim șansa de a decide ce pachet de finanțare se potrivește necesităților tale.

Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact