AUSTRAL - SUV-ul electric Renault

Gabriela Popa
31 Mar, 2022
Share:

Renault dezvăluie Noul Austral, noul său model SUV electrificat.

  • High-tech, eficient și conectat: întruchipează spiritul Renaulution și al curentului «Nouvelle Vague » în segmentul C SUV.
  • Noul Austral introduce o nouă versiune cu aspect sportiv, Esprit Alpine, disponibilă pentru prima dată pe un vehicul din gama Renault.
  • Construit pe platforma CMF-CD, dezvoltată în cadrul Alianței și aflată la a treia generație, Noul Austral oferă diverse tehnologii de electrificare, inclusiv un nou motor E-TECH Full Hybrid.
  • Mai modern și mai tehnologizat, Noul Austral oferă până la 32 de sisteme de asistență la condus, avansate, proactive și inteligente care includ 4CONTROL Advanced.
  • Mai conectat, ecranul OpenR înglobează sistemul multimedia OpenR Link, care oferă cele mai bune servicii și aplicații Google.

 

DESIGN ‘SENSUAL TECH’ 

Design exterior: un SUV atletic 

Noul Renault Austral îmbină elementele distinctive ale modelelor SUV cu noile principii de design „sensual tech” ale Renault: silueta sa curbată și senzuală se potrivește elegant cu liniile geometrice puternice și detaliile structurale precum stopurile LED cu tehnologie micro-optică  și paternul diamantat integrat în blocurile optice față. 

Designul exterior al lui Noului Renault Austral este atletic, sofisticat și elegant.

Modelul emană un sentiment sporit de calitate, întărit de liniile geometrice atent marcate, și se mândrește cu proporții ideale care transmit un sentiment de spațiu atunci când este privit din exterior.

Noul Austral vine în șapte culori de caroserie. Versiunea Esprit Alpine prezintă, de asemenea, o culoare exclusivă, Satin Shale Grey, care ajută la accentuarea aspectului său atletic.

Echiparea de nivel superior include un finisaj bi-ton ca și caracteristică standard.

Vehiculul își face simțită prezența și prin roțile impunătoare, cu jante distinctive de 17 până la 20 de inci, majoritatea diamantate. Toate afișează în centru noul logo Renault din aluminiu mat.


PLATFORMĂ ȘI MOTOARE: MAI PUȚINE EMISII CO2, MAI MULTĂ BUCURIE

Platformă nouă, performanțe noi

Noul Austral este primul model Renault care beneficiază de tot ceea ce are de oferit noua platformă CMF-CD a Alianței. Noua platformă CMF-CD anunță o revizuire completă a liniilor caracteristice segmente compacte și high-end pentru mărcile internaționale ale Alianței.

Noul șasiu Austral vine în două versiuni: fascicul de torsiune flexibil pentru modelele cu două roți directoare și o axă spate cu multibraț cu 4CONTROL Advanced pentru patru roți directoare.

În versiunea cu patru roți directoare, diametrul de viraj est de doar 10,1 metri, pentru o manevrabilitate în oraș comparabilă cu cea a unui vehicul urban. Vorbim de a treia generație a acestui sistem 4CONTROL, care a fost îmbunătățit constant de la crearea sa în urmă cu cincisprezece ani și este încă de neegalat.

Caroseria Noului Austral este mai rigidă, sistemul anti-ruliu a fost îmbunătățit, iar șasiul este mai ușor, dar și mai robust, pentru cel mai bun raport confort/eficiență/reactivitate de pe piață.


Electrificare şi funcții eco

Pe lângă tehnologia E-TECH de ultimă generație, noul motor pe benzină, transmisia optimizată și capacitatea crescută a bateriei (de la 240V până la 400V), noul model a fost echipat cu alte două inovații. Sistemul de aer condiționat include un mecanism inovator de răcire, astfel încât mașina să poată funcționa normal, indiferent de vreme. Mai mult, numărul posibilelor surse de energie a crescut și el de la 14 la 15.

Fiecare dintre cele trei motoare electrificate de pe Noul Austral dispune de frânare regenerativă. În cazul modelului E-TECH Hybrid, șoferul poate selecta unul dintre cele patru moduri diferite folosind un comutator situat în spatele volanului.

Pe versiunile E-TECH Hybrid și Mild Hybrid Advanced ale Noului Austral, tabloul de bord digital prezintă animații specifice modelelor hibride.

Sfatul de conducere eco predictiv îl ajută pe șofer să adopte un stil mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, folosind fie panoul de instrumente, fie afișajul Head Up de 9,3 inci pentru a indica momentul optim pentru eliberarea pedalei de accelerație pe măsură ce mașina se apropie de un anumit eveniment rutier (viraj brusc , sens giratoriu, scădere a limitei de viteză, zonă de taxare sau intersecție cu un semn „STOP” sau „CEDAȚI TRECEREA”). La motorul E-TECH Hybrid, acest sistem este îmbunătățit de funcția de condus hibrid predictiv care ajută la optimizarea planificării rutei în timpul conducerii în modul electric.

Dezvăluit într-o premieră mondială digitală pe 8 martie, Noul Renault Austral va fi pus în vânzare începând cu ultimul trimestru din 2022.

ALTE ARTICOLE

Auto Cobălcescu Splaiul Unirii, nr. 311, București, Sectorul 3

Servicii

Mecanică

Revizie, electrică, diagnoză, geometrie și multe alte operațiuni tehnice vor fi efectuate în conformitate cu standardele de calitate ale producătorilor. 

Caroserie

În urma unui incident, mașina ta se va bucura de o recondiționare rapidă la cele mai înalte standarde de calitate.

Garanții

Asigurăm reparația mașinii tale Dacia, Renault, Nissan, MINI sau BMW în baza contractului de garanție.

ITP

Ne asigurăm periodic că automobilul tău îndeplinește toate criteriile prevăzute de lege. Siguranța ta și a celor din jur contează.

Administrare service flote

Oferim servicii personalizate pentru reparația și întreținerea flotelor prin intermediul Key Account-ului și al rampelor de service dedicate.  

Finanțare

Prin intermediul partenerilor noștri îți oferim șansa de a decide ce pachet de finanțare se potrivește necesităților tale.

Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact