Câteva lucruri despre Dacia JOGGER

Gabriela Popa
02 Aug, 2022
Share:

Știi care este cea mai ieftină mașină cu 7 locuri? Dacia Jogger. 

15.700 Euro costă Essential în varianta cu alte două locuri în zona portbagajului. Ca o paranteză, recomand să te uiți la pachetul Comfort pentru că vine și cu aer condiționat, care este opțional în 2022. Altfel e doar cu 1000 de euro mai scump și primești și Cruise Control, Media Display de 8 inch și încă două difuzoare.

Un SUV de familie și un partener excelent de drum

Am avut ocazia să folosesc pentru o perioadă Dacia Jogger. Iată câteva lucruri care mi-au plăcut:

  • Spațiul. Este o mașină spațioasă. Ce-i drept mult din acest volum este folosit pentru portbagaj. Pasagerii spate au cam același loc la genunchi ca în Logan sau Sandero doar că stau ceva mai sus. Măsuța rabatabilă este și pe Jogger. În varianta cu 5 locuri, portbagajul are 708 litri. Ai loc și pe înălțime dar și în adâncime. Dacă rabatezi bancheta ajungi la vreo 1800 de litri. Este absolut uriaș.
  • Design. Am atras foarte multe priviri pentru că mașina iese ușor în evidență. Pachetul Extreme, culoarea Terracotta Brown și aspectul de SUVO-break sunt de vină. E mult mai reușit decât fostul Logan MCV și nu pare că e o mașină făcută din două bucăți sudate la mijloc.
  • Practică. Nu am zis degeaba că este un SUVO-break. Jogger trebuie să țină locul lui Lodgy și a lui Logan MCV. De-asta are și mici urme de monovolum prin el. Haionul imens se deschide înspre sus, ușile spate au deschidere mare iar la varianta de 7 locuri, scaunele spate pot fi înlăturate ușor. Lucrurile voluminoase vor fi ușor de cărat.
  • Cum se conduce. Pentru că împarte platforma Renault folosită pentru Clio, Logan, Sandero și Micra, Jogger este incredibil de manevrabil și confortabil. Cum scriam mai devreme la design, nici la condus nu se simte ca două mașini sudate chiar dacă Jogger este lung. Suspensiile sunt bine calibrate și pentru atunci când este goală sau încărcată.

 

Alte recomandări pe care pot să ți le fac în legătură cu mașina. Alege motorul de 110CP. Nu este o mașină lentă, dar caii în plus te vor ajuta la urcușuri, mai ales dacă mașina este încărcată. Cutia are rapoartele scurte și nu vei simți Jogger-ul lent, o să accelereze rapid până pe la 90-100km/h. Șase trepte, apropo, vei scoate și consumuri bune. M-aș uita cu atenție la instalația GPL dacă vrei să faci mulți kilometri cu mașina. O variantă diesel nu va există ci doar un hibrid anul viitor. 

Jogger nu este o mașină pentru toată lumea. Mulți vor prefera confortul și dotările unor mașini rulate. Dar, cei care vor o mașină nouă super-spațioasă, cu garanție care să-i ducă eficient de la A la B, au ce să aleagă. 

Parcă și văd un Jogger cu pachetul SL Extreme și niște biciclete downhill pe plafon.

 

ALTE ARTICOLE

Auto Cobălcescu Splaiul Unirii, nr. 311, București, Sectorul 3

Servicii

Mecanică

Revizie, electrică, diagnoză, geometrie și multe alte operațiuni tehnice vor fi efectuate în conformitate cu standardele de calitate ale producătorilor. 

Caroserie

În urma unui incident, mașina ta se va bucura de o recondiționare rapidă la cele mai înalte standarde de calitate.

Garanții

Asigurăm reparația mașinii tale Dacia, Renault, Nissan, MINI sau BMW în baza contractului de garanție.

ITP

Ne asigurăm periodic că automobilul tău îndeplinește toate criteriile prevăzute de lege. Siguranța ta și a celor din jur contează.

Administrare service flote

Oferim servicii personalizate pentru reparația și întreținerea flotelor prin intermediul Key Account-ului și al rampelor de service dedicate.  

Finanțare

Prin intermediul partenerilor noștri îți oferim șansa de a decide ce pachet de finanțare se potrivește necesităților tale.

Cere ofertă Test drive Programare mecanică Programare caroserie Contact